Bryggorna i Lännahamnen

13 FEB 2019 13:42
Höstens kulingar tog ut de sista år de 50 år gamla bryggorna. Efter diskussioner med Region Gotland har vi nu kommit fram till en bra och långsiktig lösning. Det kommer att krävas mycket ideellt arbete men det är också en möjlighet för klubben.
  • Uppdaterad: 13 FEB 2019 13:42

Vid ett möte mellan SBK och Regionen den 7 februari så erbjöd hamnchefen Mats Eriksson att Regionen bekostar två nya 50-meters bryggor istället för de som blivit skadade i höstens kulingar, villkoret är att SBK får ordna att de monteras och blir utlagda. SBK har tackat ja till erbjudandet vilket innebär att bryggorna kommer att levereras i slutet av mars. Mottagande och utläggning av de nya bryggorna innebär ett stort åtagande för SBK vilket innebär att mycket förberedelsearbete t.ex.

• Ordna en stabil landförankring för de gamla bryggorna längs södra pirarmen.

• Planera för hur flyttande av bryggor och överflyttning av förtöjningsbommar ska gå till.

• Lägga befintliga betongvikter tillrätta och eventuellt komplettera med nya.

• Planera för hur bommarna ska placeras på de nya bryggorna, förändringen innebär att de flesta får nya båtplatser.

Nya båtplatser kommer att vara kopplade till båtarnas storlek. Vi diskuterar nu tillsammans med bryggleverantörern bästa tänkbara placering. Målet är att ha en plan på kommande årsmöte.

Styrelsen jobbar nu med detaljplanering för att lyckas ro arbetet i hamn innan iläggning. Här kommer att behövas hjälp från medlemmar så hör gärna av er om intresse finns att hjälpa till.

Skribent: Roger Hammarström