Onsdagsseglingar

Onsdagskappseglingar med start i maj!

Slite båtklubb har sedan 2004 bedrivit onsdagsseglingar med i snitt 15 seglingar varje år. Här finns alltid plats att vara med och delta! Med det handicap-system vi använder så kan alla ha möjlighet att få jämna seglingar med olika vinnare. De som deltar och kommer sist, får bättre handicap till nästa gång!

Starten sker kl 17:45 för de mindre och kl 18:00 för de större båtarna. Tidtagningen sköts på respektive båt och startar från ovanstående klockslag oavsett vilken reell tid startlinjen passeras. Start före 17.45 resp 18.00 räknas som tjuvstart och måste göras om.

Tiden meddelas till Leif Eriksson, 0737-31 61 37 som räknar fram resultatet enligt handikapp.

Banan sträcker sig enligt nedan:
Startlinje (vita flaggor) rakt utanför Lännapiren – passering på valfri sida om Enholmen—Skarvgrundspriken rundas på babords sida—den gröna bojen sydväst om Majgu rundas på babords sida—Grön boj söder om Asunden på babords sida (gå ej för långt mot land)—grön boj utanför apotekskajen rundas på styrbords sida—mållinje (samma som startlinjen).

Hoppas vi ses!

Uppdaterad: 13 FEB 2019 09:27 Skribent: Roger Hammarström