Slite

Slite ligger på nordöstra Gotland, ca 3,5 mil från Visby. Här finns bra med boendeanläggningar samt bra kommunikationer till och från Visby. I samhället bor ungefär 2000 människor.

Slite har Gotlands enda skärgård och är omgärdat av ett par öar. Den fina badstranden är populär och ligger på gångavstånd från samhället. Från sjön är Slite lätt att känna igen på långt avstånd med hjälp av det landmärke som cementfabriken utgör.

Det finns två hamnar för fritidsbåtar i Slite - Lanthamnen och Lännahamnen. Lanthamnen sköts av kommunen medan Lännahamnen sköts av Slite Båtklubb. Vi försöker alltid ordna med gästplatser i Lännahamnen om så önskas. I lanthamnen stannar man med fördel för att bunkra, tömma tank mm.

Mer om Slite och samhällets hela utbud går att läsa på slite.nu

golf
golf-1