Nyheter från SF

Inför fredagens avgörande finalsegling på 470-EM jagar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström vidare mot en medalj. Efter torsdagens andra- och tredjeplats i de två racen och en fjärdeplats i totalen, har de stora chanser att ta en pallplats.

Med två dagar och tre race kvar av 470-EM har Anton Dahlberg/Fredrik Bergström avancerat till en fjärde plats efter två stabila race på onsdagen, där de blev fyra och tvåa, det vill säga bra mycket bättre än igår då hade en tjuvstart och en sjua.

Olivia Bergström och Lovisa Karlsson fortsätter att imponera på 470-EM i portugisiska Vilamoura. Två race på tisdagen resulterade i en sjätte och en femte plats. I totalen är de nu femma, endast sex poäng från pallen.

Alberte Lindberg är en av Svenska Seglarförbundets coacher som tidigt valde tränarjobbet framför den egna kappseglingskarriären. Hon har jobbat med både det Danska och Svenska Seglarförbundet och med några av de största klubbarna i Skandinavien.

Idrottsföreningar och specialidrottsförbund kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen. Ansökningsperioden är från 7 maj till 19 maj kl. 12.00 och gäller för perioden 1 januari till 30 april 2021.

EM i 470 har dragit i gång i Vilamoura. De regerande världsmästarna Anton Dahlberg/Fredrik Bergström jagar medalj och deras landslagskollegor, Olivia Bergström och Lovisa Karlsson, jagar en OS-plats. Båda de svenska besättningarna har börjat bra.

Intresset har vuxit snabbt för den roliga och lättillgängliga tävlingsformen sprintkappsegling med tillhandahållna båtar. Nu tas ytterligare ett steg för att utveckla sprint genom ett SM och en egen rankinglista under 2021.

2021 är det premiär för mästerskap i grenen distanskappsegling. I år genomförs detta som grenmästerskap (motsvarande klassmästerskap) och tävlingen är öppen för två båtklasser, SRS full crew respektive SRS shorthanded med två personers besättning.

Nu är det hög tid att beställa material till klubbens SSF Seglarskola. Det finns fräscht exponeringsmaterial som beachflagga och flagga för stång, diplom, affisher, segel, hjälmar och mycket annat som beställs i vår webbshop.

Svenska e-mästerskapet i segling avgjordes i helgen. Och det var favoriten och segraren från grundomgången, Joakim Romell, GKSS, som seglade hem guldet efter fem tuffa finalrace.

Josefin Olsson seglade hem en silvermedalj när det sista OS-kvalet i Laser, inför Tokyo, avgjordes i Vilamoura på lördagen. Josefin seglade rutinerat och bevakade sin placering och tog andraplatsen med en betryggande marginal.

Josefin fortsätter att segla jämnt, stabilt och bra på OS-kvalet i Vilamoura. Inför sista dagen är hon nu på andra plats. Även Jesper Stålheim visar mycket bra form – men en tjuvstart i fredagens första race förstörde lite av hans dag.

200 personer deltog i går kväll på förbundets coronaseminarium. Du hittar det inspelade mötet och den senaste uppdateringen om coronasituationen nu på vår webb.

Tack alla ni som deltog på årets turné! Det är så värdefullt för oss att få möta, informera oh diskutera segling och klubbfrågor med er. I år hade vi deltagare ifrån 50 klubbar.

Första dagen av finalseglingarna i OS-kvalet i Vilamoura visade både Josefin Olsson och Jesper Stålheim att formen är på uppåtgående. Båda avancerar i totalen. Josefin är nu femma och Jesper åtta, med fyra seglingar kvar.