Seglarskolan 2021

18 FEB 2021 12:59
Seglarskolan 2020 blev på många sätt annorlunda från föregående år. Det var även det året med mest antal kursdeltagare, fullbokat samtliga veckor och flera i kö. Läs här om ledarnas tankar kring 2021.
  • Skapad: 18 FEB 2021 12:59

I planeringsstadiet insåg vi att den traditionsenliga avslutningen varje fredag behövdes ställas in, för att följa den dåvarande rekommendationen på Max 50 personer. Vi fann då ett nytt koncept för avslutningen vilket fungerade bra.

2020 var även året vi fick ta över en båt, Klara Balja av Janne och Per. Den visade sig vara välbehövlig till den årliga övernattningen på enholmen med Avantikursen. 4 stycken varav två ledare sov gott inne i båten när det blåste strax över 10 i byarna utanför. De resterande 4 kursdeltagarna sov inte lika bekvämt i tält precis intill.

Veckorna och sommaren går som vanligt snabbt ute på sjön. Seglarskolan har varit en del av oss ledare i snart 8 år, och det sliter på oss lite mer för var år. Vi har ett gäng på ca 10 ungdomar som återkommer till oss på seglarläger år efter år. Vi hoppas att några av dessa vill ta över i framtiden, så att seglarskolan i Slitebåtklubb finns kvar i åtminstone 50 år till.

Allt gott!
Nils m ledare”