God jul - med en fantastisk hamn som vi äger själva!

22 DEC 2021 16:31
Styrelsen önskar god jul med härliga känslor från sommaren och viktig information från senaste styrelsemötet. Läs bland annat om nya avgifter från 2022 och möjligheten att få sin båtbotten undersökt.
  • Skapad: 22 DEC 2021 16:31

En seglarskola och alla optimistjollar med sina kaptener surrar och far fram överallt i hamnen, morgondoppen från båten, onsdagsseglingar, Majgustugan som står där så fin för uthyrning och grillkvällar på suckarnas bro! Allt detta kan vi ha och göra i en fantastisk hamn som vi äntligen äger själva!

Orden kommer från styrelsemedlemmar efter det att vi hade haft förra styrelsemötet. Hoppas ni kan instämma i några av känslorna från 2021 och att ni har egna fina minnen! På mötet togs en del beslut och här kommer några snabba men viktiga punkter:

Fortsatt satsning på inre hamnen med fler bommar

Vi beställer inom kort de sista bommarna för montering innan säsongen börjar igen. Även den nya badbryggan i yttre hamnen ska begåvas med bommar.

Solceller på bodar

Eftersom frågan kommit in togs den upp. Vi beslöt följande: Solceller får sättas upp på bodarnas tak under förutsättning att det sker så diskret som möjligt, solcellerna ska vara svarta utan blanka kanter, de ska ligga platt på taket och de får inte sticka utanför takkanten, bygglov är bodägarens ansvar.

Husvagnar/husbilar

Vi har i all enkelhet ett antal platser för husvagnar och husbilar. För att inte skapa en känsla av camping på området maximeras antal övernattningar till tre per fordon. Slite har andra fina campingar som vi kan förorda i dessa lägen.

Prisjusteringar arrende för bodar och båtplatser

För att fortsatt kunna hålla vår fantastiska hamn i det skick vi vill behöver vi ha framförhållning och löpande avsätta pengar för underhåll. Vi har därför sett över arrendeavgifterna för bodar och avgifterna för båtplatser.

Arrendeavgiften höjs från och med 2022 med 200 kr för (de grå) bodarna i yttre hamnen och 400 kr för (de röda) bodarna i inre hamnen.

Avgifter för båtplatser ändras till följande:

5 meter         1.700:- exempelvis samtliga i inre hamnen

6 meter         2.000:-

8 meter         2.400:-

10 meter       2.700:-

12 meter       3.000:-

Uppläggningsplatserna justeras till 900:-

Skötsel av Kajutan

Vi söker ännu med ljus och lykta efter dig som kan hjälpa till att sköta klubbens fina Kajutan! Kajutan hyrs ut till fester, kalas och dyligt. Där finns ett fint kök, projektet, ljudanläggning med mera. Kanske har just du fler idéer om hur vi kan utveckla den verksamheten och vara med och bidra? Hör av dig till någon i styrelsen.

Otillåten färg på båtbotten? – anmäl intresse för kostnadsfri kontroll!

Vi undersöker nu tillsammans med Gotlands Seglarförbund intresset för att kontrollera om man har otillåten färg på sin båtbotten. Om intresse finns kommer förbundet att utbilda några ”provtagare” som sedan kan hjälpa oss att kostnadsfritt göra denna kontroll. Är du intressera? Kontakta This is a mailto link och läs gärna mer i bifogat brev.

Tveka inte att höra av er om frågor eller funderingar!

Vi önskar er alla en god jul och ett gott nytt år/Styrelsen

Skribent: Roger Hammarström