Hoppa till sidans innehåll

Rapport från årets stämma

17 MAR 2019 16:25
Stämman gav energi för framtiden! Vem vet, kanske blev detta årsmöte en milstolpe i klubbens historia! Förutom den traditionsenliga ärtsoppan togs också stora beslut!
  • Uppdaterad: 17 MAR 2019 16:25

STYRELSE

Styrelsen är intakt med tillägget att Roger Hammarström valdes in som ny ledamot. Roger och hans familj har haft båt i Lännahamnen sedan två år tillbaka och hjälpt till i klubben på olika sätt.

KÖPET AV HAMNEN

Stämmans största fråga var så klart köpet av hamnen. Sedan tre år tillbaka har det diskuterats hur och om hamnen skall övertas från Region Gotland som velat sälja. Inför årets stämma hade styrelsen och Region Gotland jobbat fram tre olika möjligheter att ta över hamnen på. Styrelsen fastnade för alternativet att ta över hamnen med så kallad tomträttsupplåtelse. Detta var alltså vad styrelsen rekommenderade stämman att rösta på. Årets stämma var välbesökt med cirka 45 deltagare som röstade för styrelsens förslag. Styrelsen har nu mandat att genomföra affären. Ordförande Göran Storm har direkt efter stämman meddelat Region Gotland detta. Vill du läsa mer kan du klicka här.

NYA BRYGGOR

Vi har fått två nya flytbryggor som ersättning för de gamla som passerat "bäst före" med god marginal. Förutsättningen är att SBK svarar för arbetet med bytet. Arbetet har påbörjats under två lördagar med att montera bort bommarna på de gamla bryggorna. Vi kommer nu att fortsätta arbetet varje lördag kl. 09.00 fram tills att arbetet är slutfört. Beroende på hur arbetet utvecklar sig får vi eventuellt lägga till övriga veckodagar också för att hinna bli klara till slutet av april. Vill/kan du hjälpa till hör av dig till Bo Collin 070-2565610 This is a mailto link

MEDLEMSKVÄLL 8 APRIL - "FRÅN ÖST TILL ÖST"

Måndagen den 8 april träffas vi på Kajutan för att diskutera resor till våra grannländer i öster, mer information i denna länk.

NYA KLUBBKLÄDER

Cecilia Hammarström har tagit fram en kollektion profilkläder för SBK, kontakta Cecilia om ni är intresserade av att beställa. Klädkollektionen mottogs väl och det har redan kommit in beställningar från ett tjugotal personer! Kollektionen finns på Företagsspecialisten (Skarphäll) som hälsar alla välkomna för att prova storlekar. Beställning görs sedan till Cecilia. This is a mailto link eller 0705-25 75 77. Se hela kollektionen i denna länk.

FÖRSTA SJÖSÄTTNING

I år blir det iläggning vid två tillfällen. Det första datumet är satt till fredagen den 26 april. Vill du vara med då? Meddela Bo Collin i så fall. 070-2565610 This is a mailto link Ytterligare en iläggning kommer att ske under maj månad. Datum för detta återkommer vi till. Håll koll här på hemsidan och på Facebook.

SJÖSÄTTNING SENAST JUNI

De båtägare som inte sjösatt första juni måste meddela hamnfogden om när de har för avsikt att sjösätta, om de inte har gjort det så finns platserna till SBK:s förfogande för gästbåtar o.d. Detta gäller oavsett om båtplatsavgiften är betald för säsongen.

HJÄLPA TILL SOM UNGDOMSLEDARE?

Vi vill gärna komma i kontakt med dig som vill hjälpa till som ungdomsledare. Styrelsen ser möjligheter att utveckla detta och då behövs du! Är det just du, eller känner du någon? Kontakta Roger Hammarström så pratar vi mer. This is a mailto link eller 0705-62 22 22

PROTOKOLL FRÅN STÄMMAN

Klicka här för att läsa protokollet.

Skribent: Roger Hammarström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Slite Båtklubb - Segling
Box 1002
62121 Visby

Besöksadress:
Lännahamnen
62448 Slite

Kontakt:
Tel: +46700313004
E-post: This is a mailto link

Se all info